ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ευτυχισμένοι οι τραπεζίτες: Χωρίς μετρητά μειώθηκαν οι ληστείες τραπεζών – Νέο εφεύρημα για μια κοινωνία χωρίς μετρητά

Θέλουν τον πλήρη έλεγχο όλων των οικονομικών συναλλαγών

Ευτυχισμένοι οι τραπεζίτες: Χωρίς μετρητά μειώθηκαν οι ληστείες τραπεζών  – Νέο εφεύρημα για μια κοινωνία χωρίς μετρητά

Μια κοινωνία χωρίς μετρητά και μόνο με ψηφιακό χρήμα, το οποίο να ελέγχεται μόνο από τις τράπεζες προωθούν διάφορα κέντρα φέροντας ως παράδειγμα ότι στην Δανία μειώθηκαν οι ληστείες τραπεζών.

Η Δανία, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, κατέγραψε έναν χρόνο, το 2022 που τέλειωσε προ ημερών, χωρίς ληστεία τράπεζας.

Το 2000, η φιλήσυχη χώρα εξακολουθούσε να καταγράφει 221 ένοπλες ληστείες κατά τραπεζικών ιδρυμάτων, ή περίπου δύο κάθε τρεις ημέρες, μετά τις αθρόες και μαζικές αφίξεις αλλοδαπών μεταναστών.

Αλλά με τη σταδιακή απόσυρση των μετρητών στα περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα, σημειώνονται λιγότερες από δέκα ληστείες ετησίως από το 2017. Το 2022 δεν καταγράφηκε καμία, γεγονός πρωτόγνωρο σύμφωνα με έναν τραπεζικό ιστορικό, κάνοντας τις τράπεζες απίστευτα χαρούμενες.

«Είναι απλά φανταστικό. Επειδή είναι ένα απολύτως τεράστιο βάρος για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους, όταν αυτό συμβαίνει», δήλωσε ο Στιν Λουντ Όλσεν, αντιπρόεδρος του κύριου τραπεζικού οργανισμού της Δανίας, Finansforbundet.

«Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το εύρος του συναισθηματικού αντίκτυπου μιας ληστείας, αρκεί να μην την έχουμε ζήσει οι ίδιοι», υπογραμμίζει ο τραπεζίτης.

Σε μια κοινωνία που ζει ολοένα και περισσότερο χωρίς μετρητά, η κύρια δανική τράπεζα, η Danske Bank, έχει μόνο δύο υποκαταστήματα με χαρτονομίσματα, το ένα στην Κοπεγχάγη και το άλλο στο Άαρχους, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σύμφωνα με το Finansforbundet.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια αυτό που δεν λένε είναι ότι δεν μειώθηκαν  οι ληστές αλλά οι ληστείες. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η πίεση της εγκληματικότητας θα διοχετευτεί αλλού, και αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία ή άλλοθι  για την επιδιωκόμενη εξαφάνιση των μετρητών.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.