ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Φ.Τουρκ προς Ισραήλ: «Μην επιτίθεστε σε αμάχους και στα νοσοκομεία»

Διαβάστε τι δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ με αφορμή τους πρόσφατους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Φ.Τουρκ προς Ισραήλ: «Μην επιτίθεστε σε αμάχους και στα νοσοκομεία»

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ Φόλκερ Τουρκ για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κοντά σε νοσοκομείο της Βηρυττού στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Τζναχ, η οποία φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων.

«Εκφράζω αποτροπιασμό για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στο νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Τζναχ της Βηρυτού, η οποία φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά, και τον τραυματισμό άλλων 60.

Οι θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που αφορούν την προστασία των αμάχων πρέπει να τηρούνται.

[…] κατά τη διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων, πρέπει να λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις για να αποφεύγονται και σε κάθε περίπτωση να ελαχιστοποιούνται οι θάνατοι και οι τραυματισμοί αμάχων όπως και οι ζημιές σε αστικές περιουσίες.

Επαναλαμβάνω την έκκληση του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και υπενθυμίζω προς όλες τις πλευρές ότι η προστασία των αμάχων πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα» επεσήμανε ο Φόλκερ Τουρκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.