Το FBI και άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν πώς χάκερ από το Ιράν έστειλαν email με απόρρητα έγγραφα του Ντόναλντ Τραμπ στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν προτού αποσύρει την υποψηφιότητά του, σε μια προσπάθεια να παρέμβουν στις εκλογές του 2024.

">

Μάλιστα, στις 12 Αυγούστου, το FBI επιβεβαίωσε ότι διερευνούσε μια καταγγελία από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ότι το Ιράν είχε χακάρει και διένειμε μια σειρά από ευαίσθητα έγγραφα της εκστρατείας.

Στις 19 Αυγούστου, αξιωματούχοι πληροφοριών επιβεβαίωσαν ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από το χακάρισμα.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οποιοσδήποτε από τους παραλήπτες στην εκστρατεία του Μπάιντεν απάντησε, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες, Τετάρτη (18/9).

Παρόμοια έγγραφα εστάλησαν και σε αρκετούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης το καλοκαίρι, χωρίς, επίσης να υπάρξει απάντηση, αναφέρει δημοσίευμα της Guardian.

Σύμφωνα με αναφορές, μεταξύ των εγγράφων ήταν ένας φάκελος έρευνας που είχε κάνει η εκστρατεία του Τραμπ για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για αντιπρόεδρο, Τζ. Ντι Βανς.

Η εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις χαρακτήρισε τα email από το Ιράν «ανεπιθύμητη και απαράδεκτη κακόβουλη δραστηριότητα».

Τα email ελήφθησαν προτού αναγνωριστεί δημόσια το χακάρισμα της εκστρατείας Τραμπ και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι παραλήπτες γνώριζαν την προέλευσή τους.

Η αμερικανική κυβέρνηση καταγγέλλει συχνά-πυκνά το Ιράν για παρέμβαση στις εκλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας διαρροής εγγράφων που το FBI και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες συνέδεσαν τον περασμένο μήνα με την Τεχεράνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ιράν αρνήθηκε ότι παρεμβαίνει στις υποθέσεις των ΗΠΑ. Την Τετάρτη, η μόνιμη αποστολή της στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι οι τελευταίοι ισχυρισμοί ήταν «θεμελιωδώς αβάσιμοι και εντελώς απαράδεκτοι».