ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Φιλανδία: Κατασκευάζεται ακόμα ένα εργοστάσιο πυρομαχικών – Προς αναπλήρωση των ουκρανικών αποθεμάτων

Θα επιτρέψει την πενταπλάσια αύξηση της παραγωγής βλημάτων πυροβολικού

Φιλανδία: Κατασκευάζεται ακόμα ένα εργοστάσιο πυρομαχικών – Προς αναπλήρωση των ουκρανικών αποθεμάτων

Το νέο φινλανδικό εργοστάσιο πυρομαχικών της εταιρείας Nammo Lapua θα αυξήσει την παραγωγή του στο πενταπλάσιο για το 2024, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ανέφερε η διευθύντρια του εργοστασίου.

Η αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο της πόλης Sastamala στη νοτιοδυτική Φινλανδία, που παράγει βλήματα πυροβολικού, συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς τα βλήματα πυροβολικού είναι κρίσιμα για την υποστήριξη της Φινλανδίας προς την Ουκρανία.

Η Φινλανδία, ως κύριος εταίρος της Ουκρανίας στην αντιμετώπιση της ρωσικής επέμβασης, ανακοίνωσε στις 21 Δεκεμβρίου 2023 στρατιωτική βοήθεια ύψους 106 εκατομμυρίων ευρώ (114 εκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με το υπουργείο, η Φινλανδία έχει παράσχει στρατιωτική βοήθεια 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,72 δισεκατομμύρια δολάρια) στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.

Το εργοστάσιο Nammo έχει καταθέσει αίτηση για συμμετοχή στο έργο της ΕΕ ASAP (Act in Support of Ammunition Production), με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής πυρομαχικών και πυραύλων της ΕΕ για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στην Ουκρανία.

Εάν εγκριθεί, η Nammo θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο για την παραγωγή βλημάτων πυροβολικού, με την υποστήριξη χρηματοδότησης από τη φινλανδική κυβέρνηση.

Η Nammo (Nordic Ammunition Company) είναι μια κοινοπραξία Νορβηγίας-Φινλανδίας που εξειδικεύεται στην παραγωγή πυρομαχικών, με τις μετοχές της να κατανέμονται ισόποσα μεταξύ του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Νορβηγίας και της φινλανδικής αμυντικής εταιρείας Patria.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.