ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Φινλανδία: Ψηφίστηκε «το πιο αυστηρό νομοσχέδιο στην Ευρώπη» για τη συνοριακή ασφάλεια

Το νομοσχέδιο επιτρέπει την απέλαση των παράνομων μεταναστών χωρίς καταγραφή του αιτήματος ασύλου τους

Φινλανδία: Ψηφίστηκε «το πιο αυστηρό νομοσχέδιο στην Ευρώπη» για τη συνοριακή ασφάλεια

Η Φινλανδία ενέκρινε το πιο αυστηρό νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων στην Ευρώπη, το οποίο επιτρέπει την απώθηση των παράνομων μεταναστών στα σύνορα χωρίς να καταγράφεται το αίτημα ασύλου τους, αν αυτοί αναγνωριστούν ως «μέρος υβριδικής πολεμικής επιχείρησης».

Η νέα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στη φινλανδική κυβέρνηση να αποκρούει αιτούντες άσυλο στα σύνορα και να τους επιστρέφει σε χώρες όπου γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για διεθνή προστασία.

Η νέα νομοθεσία ψηφίστηκε ως απάντηση στις κατηγορίες της Φινλανδίας ότι η Ρωσία διοχετεύει σκόπιμα μετανάστες στα φινλανδικά σύνορα, κάτι που η Ρωσία αρνείται.

Ο νόμος αυτός εγείρει ευρωπαϊκές αντιδράσεις, με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης να εκφράζει ανησυχίες για τις πρακτικές αυτές, οι οποίες μπορεί να παραβιάζουν τις αρχές της μη επαναπροώθησης και της συλλογικής απέλασης​.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η Φινλανδία έχει ενταθεί η ανησυχία για την εθνική ασφάλεια, ιδιαίτερα μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.