ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γαλλία: Απετράπη ισλαμιστική επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τσετσένος σχεδίαζε «χτύπημα» σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν)

Γαλλία: Απετράπη ισλαμιστική επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τσετσένος σχεδίαζε «χτύπημα» σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Ισλαμιστική επίθεση με στόχο τους αγώνες ποδοσφαίρου που θα διεξαχθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και την οποία σχεδίαζε Τσετσένος, αποτράπηκε στο Σεντ Ετιέν, στην κεντροανατολική Γαλλία, από τις υπηρεσίες ασφαλείας, που προχώρησαν σε σύλληψη του νεαρού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

«Στις 22 Μαΐου 2024, η γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας (DGSI) προχώρησε στο Σεντ Ετιέν στη σύλληψη ενός Τσετσένου υπηκόου, 18 ετών, που φέρεται ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης» στο γαλλικό έδαφος, ανέφερε το υπουργείο.

Αυτή είναι «η πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους.

Όσον αφορά τον νεαρό Τσετσένο, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.