ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γαλλία: Θα στείλει επιπρόσθετα στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι η πυραυλική της επίθεση στο Ισραήλ ολοκληρώθηκε

Γαλλία: Θα στείλει επιπρόσθετα στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Η Γαλλία μετά την εκτόξευση περίπου 200 πυραύλων από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει επιπρόσθετα στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι η πυραυλική της επίθεση στο Ισραήλ ολοκληρώθηκε εκτός κι αν υπάρξει περαιτέρω πρόκληση, ενώ το Ισραήλ και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να προβούν σε αντίποινα για την επίθεσή της την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή.

«Δεσμευμένη στην ασφάλεια του Ισραήλ, η Γαλλία κινητοποίησε σήμερα τα στρατιωτικά της μέσα στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής», ανέφερε η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε στη διάρκεια της νύχτας έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί η περιφερειακή κλιμάκωση.

«Ο αρχηγός του κράτους επανέλαβε επίσης το αίτημα της Γαλλίας να σταματήσει η Χεζμπολάχ τις τρομοκρατικές της ενέργειες κατά του Ισραήλ και του πληθυσμού του», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση αυτή η γαλλική προεδρία δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για το είδος των επιπρόσθετων στρατιωτικών μέσων που εστάλησαν στην περιοχή και το γαλλικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν μέχρι στιγμής διαθέσιμο να σχολιάσει σχετικά.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για να συντονίσουν διπλωματικές προσπάθειες, ανακοίνωσε παράλληλα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Παρίσι και η Ουάσινγκτον προσπάθησαν να επιτευχθεί μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο λίγες μόλις ώρες προτού το Ισραήλ εξαπολύσει τις αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού στις οποίες σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, σιιτικού κινήματος του Λιβάνου που πρόσκειται στο Ιράν, Σάγεντ Χασάν Νασράλα.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι συγκάλεσε σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα το απόγευμα για να συζητηθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Η γαλλική προεδρία πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της ότι θα διοργανώσει επίσης σύντομα διάσκεψη σε υποστήριξη του Λιβάνου και ζήτησε από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών να μεταβεί στην περιοχή για να γίνουν διπλωματικές προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων.

«Με έμφαση στην ασφάλεια και την προστασία των συμπατριωτών μας στον Λίβανο και στη Μέση Ανατολή, ο αρχηγός του κράτους ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τους βοηθήσουν και, αν είναι απαραίτητο, να σπεύσουν σε βοήθειά τους», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα ελικοπτεροφόρο πολεμικό πλοίο απέπλευσε προχθές, Δευτέρα, από τη Γαλλία για την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λιβάνου, όπου θα λάβει θέση «προληπτικά» για την περίπτωση που δοθεί εντολή για την απομάκρυνση Γάλλων πολιτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.