Ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ, αλλά και στο νοσοκομείο Αλ Άκσα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας το βράδυ της Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 35 άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

«Το σχολείο επλήγη από οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού, με απολογισμό 15 νεκρούς και 50 τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του παλαιστινιακού θύλακας Μαχμούντ Μπασάλ, συμπληρώνοντας ότι ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν.

Στο νοσοκομείο της Αλ Άκσα αρκετές σκηνές τυλίχθηκαν στις φλόγες. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές από το πλήγμα στο νοσοκομείο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, «η αεροπορία πραγματοποίησε πριν από λίγο, με την καθοδήγηση των υπηρεσιών πληροφοριών των IDF και της ISA, ένα ακριβές χτύπημα κατά τρομοκρατών που δρούσαν μέσα σε ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου στην περιοχή Deir al-Balah. Το κέντρο διοίκησης και ελέγχου, το οποίο ήταν ενσωματωμένο μέσα σε ένα συγκρότημα που προηγουμένως χρησίμευε ως νοσοκομείο «Shuhadah Al-Aqsa», χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες της Χαμάς για να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων των IDF και του κράτους του Ισραήλ.

Πριν από το χτύπημα, είχαν ληφθεί πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος να πληγούν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, εναέριας επιτήρησης και πρόσθετων πληροφοριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της συστηματικής κατάχρησης της μη στρατιωτικής υποδομής από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Οι IDF θα συνεχίσουν να επιχειρούν κατά της Χαμάς για την υπεράσπιση των πολιτών του Ισραήλ».