ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Γεωργία: Η πρόεδρος της χώρας ζητά εκ νέου να ακυρωθεί ο νόμος για τους «ξένους πράκτορες»

Κατέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας

Γεωργία: Η πρόεδρος της χώρας ζητά εκ νέου να ακυρωθεί ο νόμος για τους «ξένους πράκτορες»

Η πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, αιτήθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας να ακυρώσει το νόμο περί «ξένης επιρροής», τον οποίο υπερψήφισε τον Μάιο το κοινοβούλιο.

Η Ζουραμπισβίλι υποστηρίζει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει το άρθρο του Συντάγματος που υποχρεώνει τις αρχές να διασφαλίσουν την ένταξη της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ​.

 Ο νόμος απαιτεί από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης που λαμβάνουν πάνω από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό να εγγραφούν ως οργανισμοί που προωθούν τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων​.

Μετά την έγκριση του νόμου, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι η διαδικασία ένταξης της Γεωργίας στην ΕΕ έχει σταματήσει «ντε φάκτο», ενώ η Ουάσινγκτον επανεξετάζει τις σχέσεις της με την Τιφλίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ζουραμπισβίλι, η οποία έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με την κυβέρνηση, τονίζει ότι η απόφασή της να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο εκφράζει «τη φωνή των πολιτών που διαμαρτύρονται στους δρόμους, ανησυχώντας για την κατεύθυνση της χώρας τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.