ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γερμανία: Τρομοκρατική επίθεση σε «φεστιβάλ διαφορετικότητας» από άνδρα αραβικής καταγωγής – Τρεις νεκροί

Μαχαιρώθηκαν δεκάδες πολίτες

Γερμανία: Τρομοκρατική επίθεση σε «φεστιβάλ διαφορετικότητας» από άνδρα αραβικής καταγωγής – Τρεις νεκροί

Ένας άνδρας αραβικής εμφάνισης μαχαίρωσε δεκάδες πολίτες σε φεστιβάλ στην πόλη Σόλινγκεν στη Γερμανία, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για νεκρούς και σοβαρά τραυματίες.

Η επίθεση έγινε σε φεστιβάλ κατά τους εορτασμούς για την 650ή επέτειο της πόλης Σόλινγκεν Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία. Η υπηρεσία διάσωσης δίνει μάχη για τη ζωή εννέα ανθρώπων, όπως αναφέρει η «Solinger Tageblatt». Η Bild αναφέρει ότι οι νεκροί είναι τρεις.

Σε βίντεο που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκεπασμένοι με λευκό σεντόνι.

Σύμφωνα με την Bild γύρω στις 9.45 μ.μ., ένας άνδρας μαχαίρωσε τυχαία περαστικούς στο φεστιβάλ. Υπάρχουν αρκετοί νεκροί και σοβαρά τραυματίες. Δεκάδες διασώστες είναι αυτή τη στιγμή απασχολημένοι με την φροντίδα των τραυματιών.

Η αστυνομία έχει σημάνει μεγάλο συναγερμό, ενώ ένα ελικόπτερο κάνει κύκλους πάνω από το χώρο.

Σύμφωνα με το «Solinger Tageblatt», ο DJ Topic έπαιζε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Πριν από αυτό, η συναυλία του συγκροτήματος See You στην Mühlenplatz είχε ήδη ακυρωθεί. Χιλιάδες επισκέπτες ακολούθησαν το αίτημα να αποχωρήσουν από την πλατεία με ηρεμία και να μην πανικοβληθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σόλινγκεν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία γιορτάζει τα 650α γενέθλιά του στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο με ένα «Φεστιβάλ Διαφορετικότητας». Σε τρεις ημέρες αναμένονται 80.000 επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.