ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γερμανία: Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζεται η επίθεση του 18χρονου ισλαμιστή εναντίον αστυνομικών στο Μόναχο

Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά που ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί.

Γερμανία: Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζεται η επίθεση του 18χρονου ισλαμιστή εναντίον αστυνομικών στο Μόναχο

Οι εισαγγελικές αρχές αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατκή ενέργεια την ένοπλη επίθεση του ισλαμιστή Εμρά Ι. εναντίον αστυνομικών μπροστά από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό, στο κέντρο του Μονάχου.

Ο ισλαμιστής φίλα προσκείμενος στον ISIS έπεσε νεκρός από τα πυρά που ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου και την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (BKA), στόχος του δράστη, εκτιμάται ότι ήταν το παρακείμενο Γενικό Προξενείο του Ισραήλ. «Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, η επίθεση του Αυστριακού πιστεύεται ότι έχει αναφορά στο Γενικό Προξενείο του κράτους του Ισραήλ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Στα βίντεο από το σημείο ο δράστης φαίνεται να προσπαθεί να σπάσει με το τουφέκι του ένα τζάμι του Προξενείου, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Ο Εμρά Ι. γεννήθηκε το 2006 στην Αυστρία, ήταν κάτοχος αυστριακού διαβατηρίου και καταγόταν από την Βοσνία. Το 2023, έπειτα από βίαια επεισόδια με τους συμμαθητές του, έγινε καταγγελία σε βάρος του για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για διάδοση προπαγάνδας υπέρ του «Ισλαμικού Κράτους». Στο κινητό του οι αρχές εντόπισαν αντίστοιχο υλικό, αλλά αργότερα ανέστειλαν την έρευνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περιστατικό συνέπεσε με την σημερινή, 52η, επέτειο από την επίθεση Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Μονάχου το 1972. Στο Προξενείο του Ισραήλ δεν βρίσκονταν παρά ελάχιστοι εργαζόμενοι, καθώς οι περισσότεροι παρακολουθούσαν σχετική εκδήλωση μνήμης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.