ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γερμανία: Παραδόθηκε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Ζόλινγκεν – Ισλαμιστής με κάρτα «επικουρικής προστασίας» (φωτό)

«Εγώ είμαι αυτός που ψάχνετε»

Γερμανία: Παραδόθηκε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Ζόλινγκεν – Ισλαμιστής με κάρτα «επικουρικής προστασίας» (φωτό)

Ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία καθώς ομολόγησε ότι ευθύνεται για την αιματηρή επίθεση με τους τρεις νεκρούς στο Ζόλινγκεν.

Το Der Spiegel ανέφερε ένας 26χρονος Σύρος, που ονομάζεται Ισά αλ Χ., παραδόθηκε σε αστυνομική περίπολο το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρούχα του ήταν βρώμικα και είχαν κηλίδες αίματος.

H Bild, από την πλευρά της, αναφέρει ότι ο άνδρας πλησίασε τους αστυνομικούς γύρω στις 23:00 (τοπική ώρα, μεσάνυχτα Σαββάτου στην Ελλάδα) και τους είπε «Εγώ είμαι αυτός που ψάχνετε».

Πιθανόν να κρυβόταν σε κάποια αυλή από τη στιγμή της επίθεσης αργά την Παρασκευή σε φεστιβάλ στην πόλη.

Σχετικά με την προέλευσή του, το Spiegel ανέφερε ότι γεννήθηκε στην συριακή πόλη Ντέιρ Εζούρ και ήλθε στη Γερμανία από τη Συρία τον Δεκέμβριο του 2022.

Είχε ζητήσει άσυλο στο Μπίλεφελντ κι έναν χρόνο αργότερα έλαβε «επικουρική προστασία», την οποία εξασφαλίζουν συχνά πρόσφυγες.

Πρόκειται για σουνίτη μουσουλμάνο, ο οποίος μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής ισλαμιστής.

Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Το ειδησεογραφικό κανάλι της τρομοκρατικής οργάνωσης ανέφερε πως «ο επιτιθέμενος στη χθεσινή χριστιανική συγκέντρωση στην πόλη Ζόλινγκεν της Γερμανίας ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», προσθέτοντας πως προχώρησε στο μακελειό ως εκδίκηση για «τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη».

Στο μεταξύ, νέες λεπτομέρειες από τις στιγμές του μακελειού σε φεστιβάλ για τα 650 χρόνια του Ζόλινγκεν (που έχει μετατραπεί σε φεστιβάλ για την διαφορετικότητα), έφερε στην επιφάνεια η Bild.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των τραυματιών, ο δράστης ακούστηκε να φωνάζει «Allahu Akbar» (ο Θεός είναι μεγάλος) στη διάρκεια της επίθεσης, προσθέτοντας ακόμα, ότι γνώριζε τον δράστη «από το Ζόλινγκεν» και ότι ήταν επισκέπτης σε τοπικό τζαμί.

Παράλληλα, δύο άλλοι μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν έναν 15χρονο να συνομιλεί με τον ύποπτο. Σύμφωνα με την Bild, ο δράστης είπε στον νεαρό: «Σήμερα θα τους μαχαιρώσω όλους!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 15χρονος (κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ηλικία) συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με την κατηγορία ότι δεν κατήγγειλε τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα. Σύμφωνα με το «Spiegel», κατάγεται από το Κιργιστάν και αρνείται να δώσει στοιχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.