ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Γερμανία: Στη φυλακή 15χρονος εξτρεμιστής μουσουλμάνος που σχεδίαζε επίθεση στο Λεβερκούζεν

Σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει φορτηγό όχημα εναντίον του πλήθους στη χριστουγεννιατική αγορά του Λεβερκούζεν

Γερμανία: Στη φυλακή 15χρονος εξτρεμιστής μουσουλμάνος που σχεδίαζε επίθεση στο Λεβερκούζεν

Δικαστήριο στην Κολωνία επέβαλε σήμερα τετραετή ποινή φυλάκισης σε έναν 15χρονο για τον σχεδιασμό ενός επιθετικού σχεδίου κατά της χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Λεβερκούζεν τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο ανήλικος από την περιοχή Ράινις – Μπέργκις της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας καταδικάστηκε για «συνωμοσία με σκοπό την διάπραξη ανθρωποκτονίας» και για «διατάραξη της δημόσιας τάξης με την απειλή της διάπραξης εγκλημάτων» και, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ομολόγησε πλήρως τις πράξεις του.

Ο 15χρονος συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο και θεωρείται ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Στα σχέδιά του ήταν να οδηγήσει ένα φορτηγάκι γεμάτο φιάλες με υγραέριο στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Λεβερκούζεν και να σκοτώσει «όσο το δυνατόν περισσότερους άπιστους». 

Είχε μάλιστα δημοσιεύσει βίντεο στο οποίο ανέλυε τα σχέδιά του σε ομάδα επικοινωνίας στο Διαδίκτυο.

Εκεί αναφερόταν σε «άπιστους» και στο φόντο διακρίνονταν σύμβολα του «Ισλαμικού Κράτους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα επίσης με το κατηγορητήριο, ένας 16χρονος από το Βρανδεμβούργο φέρεται να είχε συνεννοηθεί με τον 15χρονο προκειμένου να μαγνητοσκοπήσει την επίθεση και να αναρτήσει το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.