Η Γερμανία υπερασπίζεται την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν πυραύλους μακράς εμβέλειας στη χώρα, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή στοχεύει στην αποφυγή πολέμου μέσω αποτροπής.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ανέφερε ότι οι πύραυλοι αυτοί θα ενισχύσουν την ασφάλεια της Ευρώπης λόγω του αποτρεπτικού τους παράγοντα.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Σολτς τόνισε ότι «η ανάπτυξη των πυραύλων από τις ΗΠΑ στη Γερμανία θα αποτρέψει πιθανές επιθέσεις από τη Ρωσία».

«Πάντα πρόκειται για την αποφυγή πολέμου», δήλωσε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξουν αποφάσεις ή προμήθειες όπλων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που θα περιέλκει το ΝΑΤΟ.

Οι πύραυλοι που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν τους SM-6 μαζί με σύστημα AEGIS ASHORE, Tomahawk (και υπερ-υπερηχητικά όπλα σε δεύτερο χρόνο) με εμβέλεια έως και 2.500 χιλιόμετρα.

Η Ρωσία αντέδρασε έντονα, με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, να προειδοποιεί για στρατιωτική απάντηση στη νέα αυτή απειλή​​.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Φίσερ, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή αποτροπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γερμανία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για όλες τις σχετικές πτυχές της ανάπτυξης, διαβεβαιώνοντας ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της.