ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γερμανός ΥΠΑΜ: «Οι αμερικανικοί πύραυλοι στη Γερμανία είναι η απάντησή μας στους Iskander στη Λευκορωσία»

Ως «αντίδραση στην ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων στη Λευκορωσία» χαρακτήρισε την ενέργεια ο Μ.Πιστόριους

Γερμανός ΥΠΑΜ: «Οι αμερικανικοί πύραυλοι στη Γερμανία είναι η απάντησή μας στους Iskander στη Λευκορωσία»

Η απόφαση για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μακράς εμβέλειας στη Γερμανία από το 2026 έρχεται ως απάντηση στην ανάπτυξη των ρωσικών τακτικών πυραυλικών συστημάτων Iskander στη Λευκορωσία, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η κίνηση αυτή των ΗΠΑ αποσκοπεί στην ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής και της αμυντικής ικανότητας της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ.

Η ανάπτυξη των αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία περιλαμβάνει συστήματα που είχαν προηγουμένως απαγορευτεί από τη Συνθήκη INF και θα περιλαμβάνει πυραύλους Tomahawk και σε δεύτερο χρόνο, υπερ-υπερηχητικά όπλα. 

Ο Πιστόριους είπε ότι η Γερμανία «δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανάπτυξης όπλων εδώ και 35 χρόνια».

Κατά τη γνώμη του, η παρουσία αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία μπορεί να εξηγηθεί από την ανάγκη για αποτροπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν όλοι συνειδητοποιήσουν ότι η Γερμανία και το ΝΑΤΟ είναι ικανά να αμυνθούν με επιτυχία, αυτό θα μειώσει την πιθανότητα επίθεσης εναντίον μας» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.