ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γερμανός υποστράτηγος για Κουρσκ: «Για πρώτη φορά από το τέλος του Β΄ΠΠ ξένα στρατεύματα έχουν καταλάβει ρωσικό έδαφος»

«Οι Ουκρανοί πρέπει να κτυπήσουν από εκεί που εξορμούν τα ρωσικά βομβαρδιστικά»

Γερμανός υποστράτηγος για Κουρσκ: «Για πρώτη φορά από το τέλος του Β΄ΠΠ ξένα στρατεύματα έχουν καταλάβει ρωσικό έδαφος»

Συνέντευξη στην γερμανική τηλεόραση έδωσε ο υποστράτηγος του γερμανικού Στρατού Christian Freuding ο οποίος αιτιολόγησε την ανάγκη η Ουκρανία να κτυπήσει βαθιά εντός τγης ρωσικής επικράτειας, λέγοντας για την επίθεση στο Κουρσκ ότι είναι η πρώτη φορά από το τέλος του Β΄ΠΠ που ξένα στρατεύματα καταλαμβάνουν ρωσικό έδαφος!

Το να το πει αυτό κάποιος ουδέτερος ή και όχι, αναλυτής θα ήταν δικαιολογημένο και ορθή ανάγνωση της πραγματικότητας. Αλλά να το λέει δημόσια ένας ανώτατος αξιωματικός του Στρατού την ώρα που η προηγούμενη φορά που ξένα στρατεύματα είχαν εισβάλλει στην Ρωσία ήταν της ίδιας ακριβώς εθνικότητας έχει μια άλλη βαρύτητα.

Ο υποστράτηγος απατώντας για ποιο λόγο οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλλαν στην Ρωσία στην περιοχή του Κουρσκ είπε:

«Η επίθεση στο Κουρσκ έχει πολλές αιτίες. Οι Ουκρανοί κατά κύριο λόγο την έκαναν για να ανακουφίσουν την πίεση που δέχονται από τις ρωσικές δυνάμεις στο  Ντονμπας, αναγκάζοντας τους Ρώσους να φέρουν δυνάμεις στο Κουρσκ από την ανατολική Ουκρανία.

Ένας δεύτερος λόγος είναι να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη έτσι ώστε να μην είναι δυνατό για τις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν επιχειρήσεις στο Χάρκοβο και το Σούμι.

Νομίζω ότι υπάρχουν εικόνες από την περιοχή του Χαρκόβου όπου τα βόρεια προάστια είναι υπό τον συνεχή βομβαρδισμό του ρωσικού πυροβολικού.

Ένας τρίτος λόγος είναι φυσικά η χρησιμοποίηση των εδαφών στο Κουρσκ ως διαπραγματευτικό χαρτί σε μια μελλοντική συνεννόηση.

Ένας άλλος λόγος είναι η αντιστάθμιση της ρώσικης προπαγάνδας περί «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Για πρώτη φορά από το τέλος του Β΄ΠΠ  ξένα στρατεύματα βρίσκονται ξανά σε ρωσικό έδαφος και φυσικά αυτό έχει θετική ψυχολογική επίδραση, για την Ουκρανία ενθαρρύνοντας τη μάχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και στον ουκρανικό λαό όσο και συνιστά ένα σήμα προς τις χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

“Ναι είμαστε ικανοί να το κάνουμε και θα το κάνουμε και στηριζόμαστε στη βοήθεια σας”»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για ποιο λόγο η άδεια για τα δυτικά όπλα είναι τόσο σημαντική για την Ουκρανία και γιατί το Κίεβο δεν φοβάται μια κλιμάκωση ο Γερμανός υποστράτηγος είπε:

«Μπορώ να σχολιάσω φυσικά μόνο την στρατιωτική άποψη. Όπλα μεγάλης εμβέλειας αποτελούν μια ιδανική λύση για την προσβολή κέντρων επιχειρήσεων,  διοίκησης και ελέγχου,  κόμβων επιμελητείας και αεροπορικών βάσεων κατά συγκεντρώσεων μαχητικών αεροσκαφών στο έδαφος και αυτό έχει γίνει πρόβλημα για την Ουκρανία γιατί βομβαρδίζονται από τις ρωσικές βόμβες ολίσθησης οι όποιες αυξάνουν συνεχώς την εκρηκτική ισχύ τους προκαλώντας πολλές απώλειες.

Ο μόνος τρόπος για να αντιδράσουν σε αυτή την απειλή είναι να επιτεθούν στα ίδια τα αεροδρόμια από όπου εξορμούν τα αεροσκάφη αυτά.

Γιατί από τη στιγμή που τα αεροσκάφη αυτά βρεθούν στον αέρα λίγα μπορούν να γίνουν για την αναχαίτιση των βόμβων αυτών.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.