
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκ για πρώτη φορά ανέφερε το ενδεχόμενο της παραίτησής του, θέτοντας ως όρους ή την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή την επίτευξη ειρήνης.
Σε ερώτηση αν είναι πρόθυμος να παραιτηθεί από την θέση του προε΄δρου, αν αυτό σημαίνει ειρήνη για την Ουκρανία ο Ουκρανός πρόεδρος είπε:
«Ναι είμαι, αν αυτό σημαίνει ειρήνη για την Ουκρανία. Εάν πραγματικά θέλετε να εγκαταλείψω τη θέση μου είμαι έτοιμος.
Το δεύτερο είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αλλά αυτό να γίνει αμέσως και να μην συζητούμε για πολύ καιρό».
🚨Zelensky has officially stated “Yes, I am ready” to step down as President in exchange for Ukraine’s NATO membership or peace in Ukraine. pic.twitter.com/Uzg0SbCLpe
— Patriot in Chief🦅🇺🇸 (@Patriot_N_Chief) February 23, 2025
Zelensky says he is willing to give up presidency if it means peace in Ukraine https://t.co/UIj2Hylahn
— Dennis Zelenskie (@daGahden) February 23, 2025
Ukraine-Russia latest: Zelensky offers to step down as president in exchange for peace https://t.co/f5MT5bjRAj
— John Harold “Hal” Craven (@johncraven13) February 23, 2025
Παράλληλα ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία έχει λάβει από τις ΗΠΑ 100 δισ.$ και όχι 350 δισ.$.
Ukraine has received not 350 but 100 billion dollars in aid from the US throughout the entire period, — Zelensky pic.twitter.com/Ea7ppNiU2c
— Jürgen Nauditt 🇩🇪🇺🇦 (@jurgen_nauditt) February 23, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.