ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Για τρομοκρατία κατηγορείται ο επίδοξος δολοφόνος του Σαλμάν Ρούσντι

Κατηγορείται και για σχέσεις με τη Χεζμπολάχ

Για τρομοκρατία κατηγορείται ο επίδοξος δολοφόνος του Σαλμάν Ρούσντι

Κατηγορίες για τρομοκρατία στον άνδρα που επιτέθηκε στον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι και τον μαχαίρωσε το 2022 στη Νέα Υόρκη απηύθυναν οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ.

Ο Χάντι Ματάρ, 26 ετών, κατηγορείται για απόπειρα παροχής υλικού για την υποστήριξη ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης, διάπραξη τρομοκρατίας που υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα και παροχή υλικού για την υποστήριξη τρομοκρατών, αναφέρει ο Guardian.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Ματάρ εν γνώσει του προσπάθησε «να σκοτώσει και εν γνώσει του ακρωτηρίασε» τον συγγραφέα. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ο Ρούσντι σοβαρές σωματικές βλάβες, ενώ έχει χάσει το ένα μάτι του.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη στήριξη σε τρομοκρατική επίθεση, το κατηγορητήριο αναφέρεται στην Χεζμπολάχ, αν και δεν περιγράφονται με λεπτομέρειες τα στοιχεία που συνδέουν τον κατηγορούμενο με την οργάνωση.

Ο Ρούσντι δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια λογοτεχνικής εκδήλωσης στη Τσαουτάκουα της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του 2022.

Ο 77χρονος σήμερα συγγραφέας είχε τρία τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό, τέσσερα στο στομάχι, ένα στο στήθος, ένα στο δεξί μάτι και ένα ελαφρύτερο τραύμα στον αριστερό μηρό. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε, αλλά έχασε το δεξί του μάτι.

Ο Ματάρ αμερικανική και λιβανέζικη υπηκοότητα έχει δηλώσει ότι δεν δέχεται την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το δικαστήριο ζήτησε πάντως να προφυλακιστεί χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Οι δίκες θα γίνουν χωριστά, με πρώτη αυτή στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης που θα αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.