Δεν έχουν «τέλος» οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» σχετικά με το ποιος κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ, καθώς η εταιρεία από την Ταϊβάν που αρχικά θεωρήθηκε ότι τους είχε κατασκευάσει, εξέδωσε νέα ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Gold Apollo, τους χιλιάδες βομβητές που εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα το απόγευμα της Τρίτης με αποτέλεσμα 9 άτομα να σκοτωθούν και πάνω από 2.750 να τραυματιστούν, τους κατασκεύασε εταιρεία με έδρα την Ουγγαρία.

Κατά την ίδια ανακοίνωση τους βομβητές AR-924 κατασκεύασε η εταιρεία BAC Consulting KFT με έδρα τη Βουδαπέστη στην οποία η ταϊβανέζικη εταιρεία είχε δώσει την άδεια να χρησιμοποιεί το εν λόγω σήμα

«Βάσει της συμφωνίας που είχε γίνει, είχαμε δώσει στην BAC την άδεια να χρησιμοποιήσει το brand για την πώληση των προϊόντων σε ορισμένες περιοχές, αλλά η σχεδίαση και η παρασκευή των προϊόντων ανήκει εξ ολοκλήρου στην BAC» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Gold Apollo

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της εταιρείας από την Ταϊβάν, Χσου Τσινγκ Κουάν, είπε ότι η συμφωνία με την ουγγρική BAC ισχύει τα τελευταία τρία χρόνια.

«Η εταιρεία αυτή έχει συνεργαστεί μαζί μας και πουλάει αρκετά από τα προϊόντα μας. Ήθελαν να παρασκευάσουν και βομβητές οπότε μου ζήτησαν την άδεια για να χρησιμοποιήσουν το όνομα της εταιρείας μας» είπε ο Χσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Associated Press, όταν οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία και για την ουγγρική εταιρεία, ο Χσου όχι μόνο δεν παρουσίασε κάποιο έγγραφο αλλά αποχώρησε χωρίς να δώσει άλλες απαντήσεις.