ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

H Μεγάλη Βρετανία ζητά κατάπαυση πυρός και καλεί σε διάλογο το Ισραήλ και το Λίβανο

Η Μεγάλη Βρετανία προστίθεται στη λίστα των κρατών που κάνουν τον «διαμεσολαβητή» ανάμεσα στις δυο χώρες

H Μεγάλη Βρετανία ζητά κατάπαυση πυρός και καλεί σε διάλογο το Ισραήλ και το Λίβανο

Την πρόθεση να δει υποχώρηση και μια ουσιαστική εύρεση διπλωματικής λύσης μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου έκανε σαφή ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Μ.Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ. 

Σε σχετική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Μ.Βρετανίας, δήλωσε ότι «Η στήριξή μας στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα είναι ακλόνητη, αλλά το πολύ ξεκάθαρο μήνυμά μας τώρα είναι, σε όλες τις πλευρές, (για) όλα τα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

«Θέλουμε να δούμε όλες τις πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω από τα χείλος» του γκρεμού, είπε. Πρόσθεσε επίσης πως «Οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει να αποφευχθεί. Μια κατάπαυση του πυρός θα δώσει τον απαραίτητο χώρο προκειμένου να εξευρεθεί η πολιτική λύση που είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο Στάρμερ ανέφερε ότι έχουν κληθεί οι Βρετανοί  πολίτες να φύγουν από τον Λίβανο όσο πραγματοποιούνται ακόμη εμπορικές πτήσεις. Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται στον απαραίτητο σχεδιασμό για όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την κατάσταση στον Λίβανο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.