Την πρόθεση να δει υποχώρηση και μια ουσιαστική εύρεση διπλωματικής λύσης μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου έκανε σαφή ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Μ.Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ. 

Σε σχετική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Μ.Βρετανίας, δήλωσε ότι «Η στήριξή μας στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα είναι ακλόνητη, αλλά το πολύ ξεκάθαρο μήνυμά μας τώρα είναι, σε όλες τις πλευρές, (για) όλα τα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

«Θέλουμε να δούμε όλες τις πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω από τα χείλος» του γκρεμού, είπε. Πρόσθεσε επίσης πως «Οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει να αποφευχθεί. Μια κατάπαυση του πυρός θα δώσει τον απαραίτητο χώρο προκειμένου να εξευρεθεί η πολιτική λύση που είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο Στάρμερ ανέφερε ότι έχουν κληθεί οι Βρετανοί  πολίτες να φύγουν από τον Λίβανο όσο πραγματοποιούνται ακόμη εμπορικές πτήσεις. Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται στον απαραίτητο σχεδιασμό για όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την κατάσταση στον Λίβανο.