ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

H Νορβηγία ερευνά σαμποτάζ σε στρατιωτική αεροπορική βάση μετά την ζημιά σε καλώδιο επικοινωνίας τον Απρίλιο

Πρόκειται για την βάση «Evenes Air Station» που στεγάζει τα P-8 και F-35 της χώρας

H Νορβηγία ερευνά σαμποτάζ σε στρατιωτική αεροπορική βάση μετά την ζημιά σε καλώδιο επικοινωνίας τον Απρίλιο

Μετά την ζημιά σε καλώδιο επικοινωνίας τον Απρίλιο στην στρατιωτική αεροπορική βάση «Evenes Air Station», η Νορβηγία κάνει έρευνες για σαμποτάζ.

Οι ειδικοί ερευνητές του στρατού και της κυβέρνησης της Νορβηγίας έχουν δηλώσει πως το καλώδιο κόπηκε σκόπιμα, κάποια εκατοντάδες μέτρα από την αεροπορική βάση.

Η «Evenes Air Station» στεγάζει τα αεροσκάφη P-8 και F-35 της Νορβηγίας και αποτελεί στρατηγικό σημείο για την περιοχή του Αρκτικού Κύκλου.

Να τονίσουμε εδώ πως τα F-35 της Νορβηγίας χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα και έχουν την ικανότητα μεταφοράς όπλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, στην μορφή του βλήματος πλεύσεως JSM.

Από την άλλη, τα P-8 χρησιμοποιούνται σε ρόλο ναυτικής περιπολίας και διαθέτουν ενισχυμένη άτρακτο για επιχειρήσεις χαμηλού επιπέδου, εσωτερικό χώρο όπλων και πυλώνες πτερυγίων για οπλισμό.

Το υπερσύγχρονο ραντάρ και η σουίτα αισθητήρων του επιτρέπουν δυνατότητες απεικόνισης και παρακολούθησης υψηλής ανάλυσης τόσο σε νερό όσο και σε ξηρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.