ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

«Η Ελλάδα θα εκπαιδεύει τους πιλότους των ουκρανικών F-16 και θα συντηρεί τα αεροσκάφη με δική της δαπάνη» λέει το Κίεβο

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό υποστηρικτή της ουκρανικής Αεροπορίας

«Η Ελλάδα θα εκπαιδεύει τους πιλότους των ουκρανικών F-16 και θα συντηρεί τα αεροσκάφη με δική της δαπάνη» λέει το Κίεβο

Η Ελλάδα θα αποτελέσει κύριο συνεργάτη της Ουκρανίας σε θέματα ασφάλειας και κύρια σε ότι αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, αναφέρει το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, έχοντας εντελώς διαφορετική ανάγνωση της συμφωνίας που υπέγραψε ο Β.Ζελένσκι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, σε σημείο που είναι αδύνατο να διευκρινιστεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα.

Όπως αναφέρει το γραφείο του Ουκρανού προέδρου “η Ελλάδα θα υποστηρίξει ενεργά την Ουκρανία με εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού για την εξυπηρέτηση των μαχητικών F-16 και επίσης θα χρηματοδοτήσει την αρτιότερη εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων επί ελληνικού εδάφους”,

Η απόφαση της Αθήνας ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεθνούς υποστήριξης για το Κίεβο εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία, όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, η συμμετοχή της Ελλάδας στην εκπαίδευση του προσωπικού και η παροχή πόρων για την εκπαίδευση πιλότων F-16 θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της Αεροπορίας της Ουκρανίας, καθώς μέχρι στιγμής οι Ουκρανοί πιλότοι έχουν απογοητευτική επίδοση στις επιχειρησιακή αξιοποίηση του μαχητικού και η ΠΑ θα αναλάβει να τους μετατρέψει σε… άσσους.

Η Ελλάδα θα συνεισφέρει και στην συντήρηση των ουκρανικών μαχητικών F-16 στο έδαφός της.

Δηλαδή Έλληνες μηχανικοί της ΠΑ ενδεχομένως και Ιπτάμενοι θα βρεθούν στην Ουκρανία για να βοηθήσουν τον Ζελένσκι στον πόλεμό του κατά της Ρωσίας. Το ζητούμενο είναι βέβαια να υπάρχει Ουκρανία και ουκρανικά F-16 σε ορατό ορίζοντα…

Βέβαια σύμφωνα με δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου στην Ελλάδα δεν αναφέρεται πουθενά ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο Μητσοτάκης με τον Ζελένσκι θα αφορά κάποια συνεργασία με F-16.

Όπως λένε τα δημοσιεύματα αυτή θα περιστραφεί γύρω από θέματα όπως η οικονομία, οι μεταρρυθμίσεις, η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η ανοικοδόμηση και η ανάκαμψη της Ουκρανίας, η πολιτιστική συνεργασία και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος  ψεύδεται;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.