ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Γερμανία ξεκίνησε τις απελάσεις; Επέστρεψε σε Σερβία και Σκόπια τους πρώτους αλλοδαπούς

Τουλάχιστον 70.000 έως 100.000 άτομα αναμένουν την απέλασή τους στην Ελλάδα

Η Γερμανία ξεκίνησε τις απελάσεις; Επέστρεψε σε Σερβία και Σκόπια τους πρώτους αλλοδαπούς

Οι γερμανικές αρχές έστειλαν αεροπορικώς πίσω στις πατρίδες τους – τη Σερβία και  Σκόπια- 40 μετανάστες που δεν τους χορηγήθηκε άσυλο στη Γερμανία, δήλωσαν μη κατονομαζόμενες πηγές στη Bild.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροσκάφος, το οποίο μεταφέρει επίσης εγκληματίες, διαχειρίζεται μια πολωνική εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων, και αναμένεται να προσγειωθεί σε Βελιγράδι και Σκόπια.

Στο τηλέφωνο βρίσκεται συνεχώς τις τελευταίες ώρες ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, αφού το Βερολίνο έχει θέσει σε ισχύ τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό, προκειμένου να ελέγξει την εισροή των αιτούντων άσυλο.

Μέχρι πρότινος, η Γερμανία διενεργούσε ελέγχους στα σύνορά της με την Πολωνία, την Αυστρία, την Τσεχία και την Ελβετία. Οι γερμανικές αρχές έχουν γυρίσει πίσω περίπου 30.000 άτομα χωρίς έγκυρα έγγραφα στα σύνορα των προαναφερθέντων χωρών από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, η κυβέρνηση Σολτς ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι αυτοί θα επεκταθούν στα σύνορα με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία.

Στο μεταξύ το Βερολίνο θέλει να  απελάσει πίσω στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, που πέρασαν στην χώρα  είτε από τον Έβρο είτε από τα νησιά και πλέον βρίσκονται στη Γερμανία.

Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που το Βερολίνο θέλει να στείλει πίσω στη χώρα μας μπορεί να κυμανθεί από 70.000 έως 100.000.

Το Βερολίνο με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την άνοδο της δεξιάς στη Γερμανία, μετατοπίζοντας όμως το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, δύσκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς για ποιο λόγο ο επαναπατρισμός δεν γίνεται στη χώρα καταγωγής των μεταναστών, αλλά στη χώρα εισόδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.