ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Γουατεμάλα ανέπτυξε ισχυρή στρατιωτική δύναμη στα σύνορα με το Μεξικό για να καταπολεμήσει τη διακίνηση ναρκωτικών

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, η πολιτεία Τσιάπας του νότιου Μεξικού συγκλονίζεται από τις συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ Σιναλόα και Νέα Γενιά του Χαλίσκο

Η Γουατεμάλα ανέπτυξε ισχυρή στρατιωτική δύναμη στα σύνορα με το Μεξικό για να καταπολεμήσει τη διακίνηση ναρκωτικών

Περισσότερους από 2.000 στρατιώτες έχει αναπτύξει η Γουατεμάλα στα σύνορα με το Μεξικό, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη διακίνηση ναρκωτικών στη μεθόριο.

Η ισχυρή στρατιωτική δύναμη αναπτύχθηκε την Τρίτη στις ορεινές επαρχίες Σαν Μάρκος και Γουεγουετενάνγκο, όπου ζουν κυρίως αυτόχθονες της φυλής των Μάγια. Σε αυτές τις υποβαθμισμένες περιοχές, πολλοί κάτοικοι εξασφαλίζουν τα προς το ζην καλλιεργώντας μαριχουάνα και παπαρούνα. Οι καλλιέργειες αυτές οδηγούν στην παραγωγή οπίου και παραγώγων του (μορφίνη, ηρωίνη).

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, η πολιτεία Τσιάπας του νότιου Μεξικού συγκλονίζεται από τις συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ Σιναλόα και Νέα Γενιά του Χαλίσκο. Το κύμα βίας έχει προκαλέσει ελλείψεις σε τρόφιμα και διακοπές ηλεκτροδότησης, υποχρεώνοντας πολλά καταστήματα να βάλουν λουκέτο και τους κατοίκους να αναζητήσουν προμήθειες από τη γειτονική Γουατεμάλα.

Οι παράνομες διελεύσεις στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό – τα οποία εκτείνονται σε περίπου 1.000 χιλιόμετρα – συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών και παράτυπων μεταναστών που έχουν προορισμό κυρίως τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.