
Η αστυνομία της Ιταλίας, προχώρησε στη σύλληψη 25 μελών της μαφίας της Καλαβρίας και ατόμων που φέρονται να συνεργάζονταν με το οργανωμένο έγκλημα της Κάτω Ιταλίας.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, τοκογλυφία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και προσπάθεια επιρροής σε σειρά εκλογικών αναμετρήσεων.
Στόχος της παράνομης αυτής δράσης ήταν, μεταξύ των άλλων, η εξασφάλιση κρατικών εργολαβιών και η ενίσχυση της μαφιόζικης οικογένειας Τριπόντι, με καταγωγή από την Καλαβρία.
Σε κατ’ οικον περιορισμό ετέθη και η καθολική καλόγρια Άννα Ντονέλι, η οποία φέρεται να ευνοούσε επαφές φυλακισμένων μαφιόζων με συνεργούς τους, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός σωφρονιστικών ιδρυμάτων.
Η επιχείρηση οδήγησε στην κατάσχεση 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ ενώ στην όλη υπόθεση εμπλέκονται και πολιτικοί, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν εκλεγεί στην τοπική αυτοδιοίκηση της βόρειας Ιταλίας με τα κόμματα της Λέγκα και των Αδελφών της Ιταλίας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.