ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Η Κίνα περικύκλωσε με Ναυτικό και Αεροπορία της Ταϊβάν και στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ – Αγωνιώδης απάντηση από την Ταϊβάν

Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν απάντηση στις δηλώσεις της προέδρου της Ταϊβάν για την κυριαρχία της νήσου

Η Κίνα περικύκλωσε με Ναυτικό και Αεροπορία της Ταϊβάν και στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ – Αγωνιώδης απάντηση από την Ταϊβάν

Η Κίνα με αφορμή την άσκηση Joint Sword 2024-B, περικύκλωσε με Ναυτικό και Αεροπορία της Ταϊβάν, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στις ΗΠΑ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της νήσου, 125 κινεζικά αεροσκάφη, 17 πολεμικά πλοία και το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning, συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν. 

Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν απάντηση στις δηλώσεις της προέδρου της Ταϊβάν για την κυριαρχία της νήσου κατά την εθνική ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας.

Η Ταϊβάν ανέφερε ότι 90 αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη ταυτοποίησης αεράμυνας της χώρας, μεταξύ των οποίων αεροπλάνα, ελικόπτερα και drones. Συνολικά, 125 αεροσκάφη καταγράφηκαν, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για μία μόνο ημέρα.

Η Ταϊβάν ανέπτυξε πολεμικά πλοία για παρακολούθηση των κινήσεων των κινεζικών σκαφών, ενώ το ραντάρ της παρακολουθούσε τις κινήσεις τους από ξηράς.

Η Κίνα συχνά διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στον Στενό της Ταϊβάν, θέλοντας να επιδείξει την ετοιμότητα και τη στρατιωτική ισχύ της.

Οι ασκήσεις αυτές κλιμακώθηκαν μετά την επίσκεψη της πρώην προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν το 2022, όπου προσομοιώθηκε ακόμη και ναυτικός αποκλεισμός.

Το υπουργείο άμυνας της Κίνας επιβεβαίωσε την επιτυχία των ασκήσεων, με τον εκπρόσωπο Τύπου Λι Σι να δηλώνει ότι αυτές είναι «μια μεγάλη προειδοποίηση προς εκείνους που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν».

Οι ασκήσεις περιλάμβαναν προσομοιώσεις πυραυλικών εκτοξεύσεων, δημιουργία «αεροπορικών διαδρόμων επίθεσης» από αεροσκάφη και μακροπρόθεσμες αποστολές βομβαρδιστικών.

Οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ταϊβάν, εξέδωσαν δήλωση καλώντας την Κίνα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, το προεδρικό γραφείο της Ταϊβάν κάλεσε την Κίνα να σταματήσει τις στρατιωτικές προκλήσεις, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες απειλούν την ειρήνη και τη δημοκρατία της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι στρατιωτικές ασκήσεις αυτές δείχνουν την αποφασιστικότητα της Κίνας να διατηρήσει τον έλεγχο στην περιοχή, ενώ η Ταϊβάν και οι σύμμαχοί της συνεχίζουν να αντιστέκονται στις πιέσεις. Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.