ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Νορβηγία κατήγγειλε το 20ετές συμβόλαιο για τα 14 ελικόπτερα τύπου «NH90»

Δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η Νορβηγία κατήγγειλε το 20ετές συμβόλαιο για τα 14 ελικόπτερα τύπου «NH90»

Το Νορβηγικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 14 ελικόπτερα τύπου «NH90» που παραγγέλθηκαν το 2001 από την εταιρεία κατασκευής ελικοπτέρων NHIndustries, με έδρα τη Γαλλία και κύριο ανάδοχο του NATO Helicopter Management Agency, θα επιστραφούν λόγω δυσλειτουργιών και χρονοβόρας συντήρησης.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι κατήγγειλε το 20ετές συμβόλαιο για τα 14 θαλάσσια ελικόπτερα τύπου «NH90».

Το υπουργείο ανέφερε ότι η 20ετής σύμβαση τερματίστηκε πλήρως, ζητώντας την πλήρη επιστροφή του ποσού που καταβλήθηκε για τα 14 ελικόπτερα (525 εκατομμύρια δολάρια).

Αξιωματούχοι σημείωσαν ότι τα εν λόγω ελικόπτερα δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το υπουργείο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία αγοράς εναλλακτικών θαλάσσιων ελικοπτέρων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα “θαλάσσια ελικόπτερα NH90” που παρήχθησαν από την NHIndustries τη δεκαετία του 1990 χρησιμοποιούνται από πολλές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νορβηγία παρήγγειλε 14 θαλάσσια ελικόπτερα «NH90» για την προστασία της ακτής το 2001. Αναφέρθηκε ότι μόνο 8 από τα ελικόπτερα που σχεδιάστηκε να παραδοθούν το 2008 είναι σε πλήρως λειτουργική κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.