ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε το θάνατο πρώτου Ουκρανού πιλότου F-16: «Πιθανώς οφείλεται σε λάθος χειρισμό»

Τι δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στην WSJ

Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε το θάνατο πρώτου Ουκρανού πιλότου F-16: «Πιθανώς οφείλεται σε λάθος χειρισμό»

Ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που παραχώρησαν οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στο Κίενο συνετρίβη στις αρχές της εβδομάδας, ισχυρίστηκε Αμερικανός αξιωματούχος, όπως έχει ήδη αναφέρει το pronews.gr.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal  το περιστατικό, που συνέβη τη Δευτέρα, δεν φαίνεται να οφείλεται σε εχθρικά πυρά. Ωστόσο, η συντριβή φαίνεται ότι συνέβη κατά τη διάρκεια μαζικής ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι πιθανώς οφείλεται σε λάθος του πιλότου.

Η ουκρανική Αεροπορία δεν επιβεβαίωσε τη συντριβή ή την κατάσταση του πιλότου. Το αμερικανικό Πεντάγωνο παρέπεμψε στην ουκρανική πολεμική αεροπορία για περισσότερες πληροφορίες.

Η Ουκρανία είχε παραλάβει τα πρώτα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά στις αρχές Αυγούστου, έπειτα από μακρά περίοδο εκπαίδευσης των πιλότων και του τεχνικού προσωπικού. Όπως δήλωσε το Κίεβο τα έχει χρησιμοποιήσει για να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια των ρωσικών πληγμάτων πριν από λίγες ημέρες.

Ο θάνατος του Ουκρανού πιλότου συνιστά σημαντικό πλήγμα στη μαχητική ικανότητα της Ουκρανίας, η οποία ζητούσε μετ’ επιτάσεως σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δυτικοί σύμμαχοι είχαν υποσχεθεί να παραδώσουν στην Ουκρανία 80 αεροσκάφη F-16. Δεν είναι γνωστό πόσα έχει στη διάθεσή του το Κίεβο – κάποιες εκτιμήσεις μιλούν για έξι αεροσκάφη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.