ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ουκρανία επιμένει παρόλο που χάνει – Ζητάει άρση των περιορισμών για χρήση «δυτικών» όπλων ενάντια στην Ρωσία

Η ηγεσία της Ουκρανίας συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα

Η Ουκρανία επιμένει παρόλο που χάνει – Ζητάει άρση των περιορισμών για χρήση «δυτικών» όπλων ενάντια στην Ρωσία

Η Ουκρανία ζητάει το τέλος των περιορισμών στη χρήση των όπλων που έχει πάρει από την Δύση, για χτυπήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Η δήλωση έγινε μέρες αφότου ο Λευκός Οίκος επαναβεβαίωσε την απαγόρευση στην Ουκρανία να πραγματοποιεί επιθέσεις σε βάθος εντός της Ρωσίας με αμερικανικά όπλα, μετά το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε νοσοκομείο παίδων του Κιέβου.

«Οι εταίροι πρέπει να άρουν τους οποιουσδήποτε περιορισμούς στην χρήση όπλων όχι μόνο από το έδαφος της Ουκρανίας, αλλά να έχουμε την δυνατότητα να απαντήσουμε (στις ρωσικές επιθέσεις) συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Ρωσίας», είπε ο Γιερμάκ μιλώντας στα αγγλικά, σε δημόσιο φόρουμ την τελευταία μέρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ 2024.

«Δεν έχουν κανέναν περιορισμό»

«Είναι αδύνατον να τους πολεμήσουμε» συνέχισε, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν έχει «κανέναν περιορισμό, ο εχθρός μπορεί να επιτίθεται απευθείας σε οποιοδήποτε σημείο θελήσει».

«Θα γίνει μια πραγματική αλλαγή παιγνιδιού» εάν οι σύμμαχοι της Ουκρανίας άρουν όλους τους περιορισμούς στην χρήση των όπλων τους» και ελπίζω ότι οι εταίροι μας θα το καταλάβουν αυτό και θα συμφωνήσουν τις αποφάσεις τους το ταχύτερο δυνατόν», είπε ο Γιερμάκ, επικεφαλής του επιτελείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα, ο Γιερμάκ είπε ότι η Ουκρανία είναι «ικανοποιημένη» με το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η τελική διακήρυξη της οποίας αναφέρει ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί αποτελούν «γέφυρα» για την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «επόμενο βήμα» θα πρέπει να είναι μια πρόσκληση προς την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, είπε ο Γιερμάκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.