ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να κλέψουν ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22 της αναβαθμισμένης έκδοσης “Μ3” (βίντεο) (upd)

Προσπάθησαν να στρατολογήσουν έναν Ρώσο πιλότο έναντι περίπου 2 εκατ. δολαρίων στον οποίο μετέπειτα θα αποδίδονταν η ιταλική υπηκοότητα από την κυβέρνηση της Ρώμης

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να κλέψουν ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22 της αναβαθμισμένης έκδοσης “Μ3” (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10: 09): Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε απόπειρα της Ουκρανίας να «κλέψει» το νέο αναβαθμισμένο ρώσικο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3!

«Ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν την πρόθεση να στρατολογήσουν ένα Ρώσο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι χρηματικής αμοιβής περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων και της χορήγησης της ιταλικής υπηκοότητας για να τον πείσουν να οδηγήσει και να προσγειώσει ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος στην Ουκρανία», ανέφερε στον ιστότοπό της η FSB.

Είναι σαφές πως η Δύση ήθελε να δει από «κοντά» το νέο αναβαθμισμένο αεροσκάφος για να κατανοήσει τις δυνατότητες του, οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικές.

Είναι επίσης σαφές πως στην επιχείρηση αυτή είχε άμεση εμπλοκή και η Ιταλία καθώς θα ήταν και η χώρα η οποία θα απέδιδε την ιταλική υπηκοότητα στον Ρώσο πιλότο ο οποίος στην πραγματικότητα θα αυτομολούσε.

O πιλότος δεν «υπέκυψε» στην προσφορά και προφανώς ενημέρωσε ο ίδιος τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, η Ρωσία έλαβε πληροφορίες που βοήθησαν τις δυνάμεις της να πλήξουν το αεροδρόμιο του Όζερνε στη βορειοδυτική Ουκρανία, πρόσθεσε στη δήλωσή της η FSB.

Δεν αποκαλύφθηκε πότε έγινε η επιχείρηση, στο αεροδρόμιο του Όζερνε στο Ζιτομίρ της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Ζιτομίρ.

Αυτά τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη αποτελούν την αναβαθμισμένη έκδοση των Tu-22 και διαθέτουν ιδιαίτερα σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες, ενώ ακόμα μπορούν να είναι εξοπλισμένα τόσο με πυραύλους τύπου Kh-32 ή άλλους υπερηχητικούς πυραύλους όσο και με πυρηνικά όπλα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα τους υπερηχητικούς πυραύλους τελευταίας τεχνολογίας τύπου Kinzhal που μπορούν να εκτοξεύσουν, αυτοί έχουν την δυνατότητα να αναπτύσσουν ταχύτητες έως 10 Mach, και έχουν εμβέλεια έως 2.000 χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.