ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Στην «πόρτα» της Αυστραλίας η Ρωσία: Για πρώτη φορά ναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με την Ινδονησία

Επικεφαλής το ρωσικό καταδρομικό Varyag

Στην «πόρτα» της Αυστραλίας η Ρωσία: Για πρώτη φορά ναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με την Ινδονησία

Η Ρωσία και η Ινδονησία το Νοέμβριο, αναμένεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη κοινή ναυτική τους άσκηση «Orruda».

«Το Νοέμβριο, μια ομάδα πλοίων από τον Στόλο του Ειρηνικού θα πραγματοποιήσει μια φιλική επίσκεψη στο λιμάνι της Σουραμπάγια. Θα είναι τρεις από τις σύγχρονες κορβέτες μας. Τέτοιες επισκέψεις στα διάφορα πλοία μας γίνονται σχεδόν κάθε χρόνο», δήλωσε ο Σεργκέι Τολτσένοφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ινδονησία, με τη σειρά της, πραγματοποιεί φιλικές επισκέψεις στα ρωσικά λιμάνια, σημείωσε ο Τολτσένοφ.

«Το Νοέμβριο, σε σχέση με αυτήν την επίσκεψη (ρωσικών πλοίων), θα γίνουν οι πρώτες μεγάλης κλίμακας ναυτικές ασκήσεις της Ρωσίας και της Ινδονησίας» είπε, προσθέτοντας ότι στο μέλλον η άσκηση θα μπορούσε να διεξάγεται τακτικά — μία φορά κάθε δύο χρόνια.

«Τότε ίσως μια μέρα θα μπορούσαμε να διεξάγουμε τέτοιες ασκήσεις όχι στα ύδατα κοντά στην Ινδονησία, αλλά, ας πούμε, στο μέρος του παγκόσμιου ωκεανού που είναι πιο κοντά στη ρωσική Άπω Ανατολή. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δυνατότητες εδώ», είπε ο διπλωμάτης.

Το όνομα «Orruda» είναι ένα αρκτικόλεξο για τα κρατικά σύμβολα των δύο εθνών — Ρώσος αετός (Oryol στα ρωσικά) και ινδονησιακός «garuda» — ο μυθικός βασιλιάς των πτηνών.

«Ο αετός βρίσκεται στο ρωσικό οικόσημο και ο γκαρούντα στο ινδονησιακό. Θα τους δουν όλοι – οι φίλοι και οι εχθροί μας», είπε ο Τολτσένοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο διπλωμάτης τόνισε ότι η Ρωσία διεξάγει παρόμοιες κοινές ασκήσεις με πολλά έθνη και δεν στρέφονται εναντίον τρίτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.