ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η ρωσική FSB συνέλαβε 39 άτομα που «ετοίμαζαν επιθέσεις με υπόδειξη ουκρανών καθοδηγητών»

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 14 έως 34 ετών

Η ρωσική FSB συνέλαβε 39 άτομα που «ετοίμαζαν επιθέσεις με υπόδειξη ουκρανών καθοδηγητών»

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, συνέλαβε 39 άτομα κατά τη διάρκεια ερευνών σε 78 περιφέρειες της Ρωσίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και έφηβοι, με την κατηγορία ότι υποστήριζαν «ουκρανικές τρομοκρατικές οργανώσεις» και ότι υποκινούνταν να διαπράξουν «βίαιες πράξεις».

Συνολικά οι πράκτορες της FSB, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες σε βάρος 252 μελών «διαδικτυακών κοινοτήτων», μεταξύ των οποίων οι 156 ήταν έφηβοι.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 14 έως 34 ετών. Η FSB ισχυρίζεται ότι «υποστηρίζουν την δράση απαγορευμένων στην Ρωσία ουκρανικών τρομοκρατικών οργανώσεων, που παρότρυναν τα παιδιά και τους εφήβους να διαπράξουν βίαιες πράξεις, εναντίων ατόμων που εκπροσωπούν τις κρατικές αρχές, συμμαθητές τους και δασκάλους τους».

Σύμφωνα με την FSB, εννέα ανήλικοι συμμετείχαν στην προετοιμασία «ένοπλων επιθέσεων» εναντίον εκπαιδευτικών ή θρησκευτικών ιδρυμάτων και σε χώρους μαζικής προσέλευσης. Αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση της ότι κατέσχεσε πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή εκρηκτικών υλών, όπως επίσης και «προπαγανδιστικό υλικό τρομοκρατικών οργανώσεων»

Εκτός των άλλων όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η FSB οι συλληφθέντες αλληλογραφούσαν μέσω της εφαρμογής Discord με «ουκρανούς καθοδηγητές».

Στα μηνύματα υπάρχουν οδηγίες «για τρομοκρατικές πράξεις δολιοφθοράς, κατασκευή και χρήση μέσων τρομοκρατίας, σχέδια προετοιμασίας ένοπλων επιθέσεων»

Κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία δημοσίευσαν βίντεο με συλλήψεις. Σ’ αυτά φαίνονται αστυνομικοί να οδηγούν δύο εφήβους σε οχήματα, με τον έναν, που η κάμερα τον δείχνει από πίσω, να προχωράει με σκυμμένο το κεφάλι και να φοράει ένα μαύρο πουλόβερ.

«Μη φοβάστε, είναι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας», λέει ένας άλλος πράκτορας σε μια γυναίκα που ανοίγει την πόρτα της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.