Η Σαουδική Αραβία ζητάει την σύναψη αμυντικού συμφώνου με τις ΗΠΑ προκειμένου να προβεί στην αναγνώριση του Ισραήλ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία επιδιώκει την εγγύηση της πλήρους αμερικανικής προστασίας με αντάλλαγμα την αναγνώριση του Ισραήλ.

Ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας  στο Channel 4 News ότι η Σαουδική Αραβία επιθυμεί μια αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ παρόμοια με αυτές που συνήφθησαν με την Ιαπωνία και την Αυστραλία, υπονοώντας ότι οι ΗΠΑ θα είναι υποχρεωμένες να υπερασπιστούν το αραβικό βασίλειο σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ο Γκράχαμ τόνισε τις προκλήσεις για την οριστικοποίηση μιας τέτοιας συμφωνίας, σημειώνοντας ότι θα απαιτούσε 67 ψήφους στη Γερουσία.

Υπενθύμισε ότι ενημέρωσε τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για τις δυσκολίες που συνεπάγεται η επίτευξη αυτού του στόχου.

Ανέφερε επίσης ότι ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και ο πρόεδρος των ΗΑΕ θα εργαστούν για την ανοικοδόμηση της Γάζας και τη μεταρρύθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής για τη δημιουργία ενός ειρηνικού θύλακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκράχαμ προειδοποίησε ότι χωρίς ένα σταθερό σχέδιο για το μέλλον, ομάδες όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να ανακτήσουν την εξουσία, οδηγώντας σε συνεχή αστάθεια στην περιοχή και παρεμποδίζοντας τις προσπάθειες εξομάλυνσης.