ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η συμφωνία Ρ.Τ.Ερντογάν με αλ Σίσι σε άμεση εφαρμογή: Αιγυπτιακός Στρατός στο τουρκικό προτεκτοράτο της Σομαλίας κατά Αιθιοπίας (upd)

Η Τουρκία ελέγχει την ΑΟΖ της Σομαλίας και διατηρεί τεράστια στρατιωτική βάση στην χώρα

Η συμφωνία Ρ.Τ.Ερντογάν με αλ Σίσι σε άμεση εφαρμογή: Αιγυπτιακός Στρατός στο τουρκικό προτεκτοράτο της Σομαλίας κατά Αιθιοπίας (upd)

Η Αίγυπτος μετά την συμφωνία του προέδρου της αλ Σίσι με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν μετέφερε 10.000 Στρατό στην Σομαλία, της οποίας την ΑΟΖ προστατεύει επίσημα πλέον το τουρκικό Ναυτικό!

Η Αίγυπτος χρειαζόταν την άδεια της Τουρκίας, δεδομένου ότι η Άγκυρα έχει δημιουργήσει μια τεράστια στρατιωτική βάση στην Σομαλία με την ανάπτυξη ολόκληρης Ταξιαρχίας, προκειμένου να ελέγχει το Κέρας της Αφρικής.

Είναι η πρώτη φορά από τον 19ο αιώνα που τουρκο-αιγυπτιακά στρατεύματα θα επιχειρήσουν από κοινού!

Ως απάντηση η Αιθιοπία ξεκίνησε μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση στα σύνορα με τη Σομαλία, η οποία αντιδρά στην ολοκλήρωση πλήρωσης του Μεγάλου Φράγματος Αναγέννησης (GERD) στον Νείλο, ένα έργο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Αίγυπτο.

Η Αίγυπτος εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από τον ποταμό Νείλο, ο οποίος παρέχει το 90% του νερού της χώρας. 

Η τουρκο-αιγυπτιακή στρατιωτική συμφωνία για την Σομαλία, για την οποία έγινε έμμεση αναφορά στην χθεσινή συνάντηση αλ Σίσι με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στην Άγκυρα, αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα καθώς χάνεται αυτό που θεωρούσε η Αθήνα «στρατηγικός σύμμαχος» και μάλιστα στο «μαλακό υπογάστριο» των νότιων θαλάσσιων περιοχών της χώρας στο Λιβυκό Πέλαγος, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υπόθεση της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Δυστυχώς η Αθήνα -για άλλη μία φορά στην Ιστορία- χάνει ιστορική ευκαιρία, καθώς η 12ετής «μεταξένια εποχή» στις ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αιθιπία, μια χώρα με ιστορικές σχέσεις με την Ελλάδα και χριστιανική, γνωρίζει την εισβολή από δύο γνωστούς ιστορικούς εχθρούς ισλαμιστές, την Αίγυπτο και την Τουρκία, μέσω της επίσης ισλαμικής Σομαλίας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.