ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ιαπωνικά F-35 προειδοποίησαν ρωσικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου Il-38 να απομακρυνθεί από τον ιαπωνικό ΕΕΧ

«Το ρωσικό περιπολικό αεροσκάφος Il-38 παραβίασε τον εναέριο χώρο μας τρεις φορές» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας

Ιαπωνικά F-35 προειδοποίησαν ρωσικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου Il-38 να απομακρυνθεί από τον ιαπωνικό ΕΕΧ

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ιαπωνικά αεροσκάφη F-35 χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες του συστήματος αυτοπροστασίας  για να προειδοποιήσουν ρωσικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου Il-38 που φέρεται να παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας.

«Το ρωσικό περιπολικό αεροσκάφος Il-38 παραβίασε τον εναέριο χώρο μας τρεις φορές πάνω από τα χωρικά μας ύδατα βόρεια του νησιού Rebun, Hokkaido», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Minoru Kihara.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε φορά το ρωσικό μαχητικό βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας για περίπου ένα λεπτό.
Τα F-35, που τέθηκαν σε επιφυλακή, εκτόξευσαν υπέρυθρα αντίμετρα μερικές φορές.

Το υπουργείο σημείωσε ότι οι Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας χρησιμοποίησαν τέτοια μέσα για πρώτη φορά.

Νωρίτερα, δύο ρωσικά πυραυλικά αεροσκάφη Tu-95MS πραγματοποίησαν προγραμματισμένη πτήση πάνω από τα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ορισμένα στάδια της πτήσης, το αεροσκάφος συνοδευόταν από μαχητικά F-15 της Ιαπωνικής Αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.