Η ασφάλεια και η τεχνολογία συναντώνται σε ένα επαναστατικό όχημα που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις περιπολίες και τις επιχειρήσεις άμεσης ανταπόκρισης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην κορυφαία διεθνή έκθεση αμυντικής τεχνολογίας IDEX 2025, παρουσιάζεται το ‘Magnum’, ένα από τα πιο προηγμένα 4×4 οχήματα περιπολίας στον κόσμο, το οποίο συνδυάζει θωράκιση, ταχύτητα και τεχνητή νοημοσύνη για την απόλυτη επιβολή της τάξης.

">
IDEX 2025: Το νέο περιπολικό των ΗΑΕ | Pronews TV

Ταχύτητα και ισχύς σε στρατιωτικό επίπεδο

Το ‘Magnum’ δεν είναι ένα απλό περιπολικό. Με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα, το όχημα μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε είδους απειλή, είτε σε αστικό περιβάλλον είτε σε ακραίες off-road συνθήκες. Το ειδικά σχεδιασμένο θωρακισμένο πλαίσιο του παρέχει αυξημένη προστασία στο πλήρωμα, ενώ το υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυάζει ωμή ισχύ και βιωσιμότητα για αδιάκοπη επιχειρησιακή λειτουργία.

Τεχνητή Νοημοσύνη και προηγμένη επιτήρηση

Το ‘Magnum’ εξοπλίζεται με AI-driven surveillance που του επιτρέπει να αναγνωρίζει και να αναλύει απειλές σε πραγματικό χρόνο. Διαθέτει:

  • 360° παρακολούθηση και ανίχνευση στόχων
  • Διπλή ανάπτυξη drones για εναέρια επιτήρηση
  • Αυτόνομη πλοήγηση για αποστολές υψηλού κινδύνου
  • Προηγμένα συστήματα κυβερνοασφάλειας, όπως GPS anti-jamming και κρυπτογραφημένες επικοινωνίες

Ένα περιπολικό για το μέλλον της αστυνόμευσης

Το όχημα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη GITEX 2024 σε συνεργασία με την Αστυνομία του Άμπου Ντάμπι και επιστρέφει στο IDEX 2025, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως ένα state-of-the-art περιπολικό επόμενης γενιάς.

Η παρουσία του στην έκθεση αποτελεί σημείο καμπής για τον μελλοντικό σχεδιασμό της αστυνόμευσης, προσφέροντας στους φορείς επιβολής του νόμου ένα όχημα ικανό να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας.

Με την υπογραφή της Eneron, θυγατρικής της Kintsugi Holding, το ‘Magnum’ ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή στην αστυνόμευση και την εθνική ασφάλεια.