Σημαντική αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Gatwick της Βρετανίας, όπου ακυρώθηκαν περισσότερες από 20 πτήσεις και χιλιάδες επιβάτες σε πτήσεις προς και από το Gatwick αντιμετώπισαν καθυστερήσεις, μετά το κλείσιμο ενός διαδρόμου λόγω υπερθέρμανσης των φρένων ενός αεροσκάφους της British Airways.

Οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας του αεροδρομίου συνόδευσαν το αεροσκάφος καθώς απομακρύνθηκε από τον διάδρομο προσγείωσης. Μάλιστα, το Sky News επισήμανε εκτιμήσεις ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο πολυσύχναστη του χρόνου μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 13 πτήσεις, που επρόκειτο να απογειωθούν μεταξύ 14:00 και 15:30 (τοπική ώρα), καθυστέρησαν.

Μάλιστα, πολλοί επιβάτες είχαν επιβιβαστεί στα αεροπλάνα και είχαν «εγκλωβιστεί» εντός, μέχρι να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν.

Σημειώνεται πως ο διάδρομος άνοιξε ξανά μετά από 50 λεπτά, ενώ όσο ήταν κλειστό το αεροδρόμιο, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν πως 16 εισερχόμενες πτήσεις είχαν εκτραπεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου του Gatwick του Λονδίνου επενέβη άμεσα για να βοηθήσει με το αεροσκάφος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου στο Sky News.