ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

ΗΠΑ: Αναπτύσσει το πυραυλικό σύστημα Typhon στις βόρειες Φιλιππίνες – Χαιρετίζει την απόφαση η Ταϊβάν

Το χερσαίο σύστημα πυραύλων μπορεί να εκτοξεύει πυραύλους BGM-109 Tomahawk και RIM-174 SM-6

ΗΠΑ: Αναπτύσσει το πυραυλικό σύστημα Typhon στις βόρειες Φιλιππίνες – Χαιρετίζει την απόφαση η Ταϊβάν

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν το πυραυλικό σύστημα Typhon στη βόρεια Λουζόν για τις επερχόμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις των Φιλιππίνων.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί δυνητικά πρόβλημα για την Κίνα, καθώς το σύστημα μπορεί να εκτοξεύει πυραύλους cruise με εμβέλεια 2.400 χιλόμετρα και αντιβαλλιστικούς πυραύλους συνδεδεμένους με το σύστημα AEGIS.

Αυτό σημαίνει πως η συστοιχία Typhon θα μπορούσε θεωρητικά να πλήξει κινεζικά πολεμικά πλοία από πολύ μεγάλη απόσταση, ενώ με τη χρήση των RIM-174 ERAM Standard Missile 6 θα μπορουσε να συνδράμει στις αμυντικές δυνατότητες των αμερικανικών καταδρομικών που διαθέτουν AEGIS.

Η Ταϊβάν, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Τσούνγκ-Κουάνγκ Τιέν, χαιρέτισε την ανάπτυξη πυραύλων από τις ΗΠΑ στη βόρεια Λουζόν, στις Φιλιππίνες.

Ο Τιέν επεσήμανε τη σημασία της διατήρησης ενός «ελεύθερου και ανοιχτού Ινδο-Ειρηνικού» και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας για την προστασία της περιοχής.

Η Κίνα από την πλευρά της, καταδίκασε αυτήν την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως πρόκληση με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να αναφέρει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να προκαλέσουν την Κίνα να εισβάλει στην Ταϊβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανάπτυξη πυραύλων από τις ΗΠΑ σχετίζεται με την προετοιμασία για πιθανή εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν, σύμφωνα με αμερικανικούς αξιωματούχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.