ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι αυτοκτονίες μεταξύ των SEALS του Ναυτικού

Αντιμέτωποι με σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα από εκρήξεις όλοι όσοι τερμάτισαν τη ζωή τους

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι αυτοκτονίες μεταξύ των SEALS του Ναυτικού

Ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών μεταξύ των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (Navy SEALs) καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, με τις αιτίες να συνδέονται κυρίως με σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα από εκρήξεις.

Αναφέρεται ότι τα περισσότερα θύματα εμφανίζουν χαρακτηριστικά τραύματα από εκρήξεις, ενώ το Πεντάγωνο αποφεύγει να εξηγήσει το πού και πώς προκλήθηκαν αυτά τα τραύματα.

Οι Navy SEALs όπως ο David Metcalf, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019, έχουν επανειλημμένα εκτεθεί σε εκρήξεις κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης και επιχειρήσεων.

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια υπηρεσίας, ο Metcalf άφησε ένα σημείωμα περιγράφοντας την κατάστασή του: «Κενά μνήμης, απώλεια αναγνώρισης, αλλαγές διάθεσης, πονοκεφάλους, παρορμητικότητα, κόπωση, άγχος και παρανοία. Αυτά δεν ήμουν εγώ, αλλά έγιναν μέρος μου».

Οι έρευνες έδειξαν ότι οι επαναλαμβανόμενες εκθέσεις σε εκρήξεις μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα, τα οποία συχνά δεν αναγνωρίζονται άμεσα.

Η έκθεση σε κύματα έκρηξης κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στον εγκέφαλο των στρατιωτών.

Σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ, τα εγκεφαλικά τραύματα αυτά συνδέονται με αλλοιώσεις στη δομή του εγκεφάλου και μειωμένη λειτουργικότητα.

Παρ’ όλες τις ενδείξεις, οι ηγέτες των SEALs δεν είχαν ενημερωθεί για την έκταση του προβλήματος, λόγω ανεπαρκούς επικοινωνίας εντός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η έλλειψη αυτή οδήγησε σε παραβλέψεις σημαντικών απειλών για την υγεία των στρατιωτών.

Μια από τις πιο σημαντικές διαπιστώσεις είναι ότι πολλοί από τους SEALs που αυτοκτόνησαν δεν είχαν τραυματιστεί σε πεδίο μάχης, αλλά από την ίδια τους την εκπαίδευση και τις αποστολές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παράβλεψη αυτών των δεδομένων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ψυχική και σωματική υγεία των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.