ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: «Ίσως δεν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε επαρκώς το Ισραήλ όπως την προηγούμενη φορά»

Αδυναμία να επαναλάβει με τον ίδιο τρόπο την άμεση επέμβαση της δηλώνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: «Ίσως δεν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε επαρκώς το Ισραήλ όπως την προηγούμενη φορά»

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφερε ότι σε περίπτωση μιας νέας μαζικής ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ, «δεν θα είναι το ίδιο εύκολο να πραγματοποιηθεί άμεση και αποτελεσματική άμυνα όπως έγινε την προηγούμενη φορά».

Οι ανησυχίες αυτές σχετίζονται με την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, που ενισχύθηκε μετά την επίθεση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ.

Η ανησυχία των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην περιοχή εντάθηκε μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Ο Λευκός Οίκος και άλλοι δυτικοί ηγέτες καταδίκασαν την επίθεση και τόνισαν την ανάγκη για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η χώρα του θα απαντήσει σθεναρά σε οποιαδήποτε επίθεση.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η πλήρης προστασία του Ισραήλ από μια ιρανική επίθεση μπορεί να είναι δυσκολότερη αυτή τη φορά, λόγω της κλίμακας και της φύσης των απειλών.

Παρά τις δηλώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει συγκεντρώσει 12 πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομάδα περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία του, καθώς και την αμφίβια ομάδα Wasp Amphibious Ready Group, που περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 πεζοναύτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.