ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

ΗΠΑ: Επ’αορίστον αποχώρηση της πλωτής αποβάθρας στη Γάζα

Το Πεντάγωνο εξετάζει τον ολικό τερματισμό της επιχείρησης

ΗΠΑ: Επ’αορίστον αποχώρηση της πλωτής αποβάθρας στη Γάζα

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η προσωρινή πλωτή αποβάθρα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ανοιχτά της Γάζας θα αφαιρεθεί και θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Ασντόντ στο νότιο Ισραήλ, λόγω πιθανών σοβαρών καιρικών συνθηκών το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, συζητείται η πλήρης αφαίρεση της αποβάθρας και η παύση της επιχείρησης εάν οι διεθνείς οργανισμοί ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ, συνεχίσουν να αρνούνται να βοηθήσουν στη διανομή.

Η αποβάθρα έχει χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά περισσότερων από 8.6 εκατομμυρίων κιλών τροφίμων στη Γάζα, ωστόσο μεγάλο μέρος αυτών παραμένει σε αποθηκευτικούς χώρους δίπλα στην αποβάθρα λόγω των δυσκολιών μεταφοράς τους στις περιοχές της Γάζας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Η αποβάθρα είχε ήδη υποστεί ζημιές από ταραγμένες θάλασσες λίγες μέρες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων της και είχε αφαιρεθεί προσωρινά για επισκευές.

Η Σαμπρίνα Σινγκ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιη πότε θα επανεγκατασταθεί η αποβάθρα, αλλά τόνισε την ανάγκη για την εισαγωγή περισσότερης βοήθειας στην Κύπρο για μεταφορά στη Γάζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διανομή της βοήθειας έχει σταματήσει λόγω επιθέσεων κατά των ανθρωπιστικών κονβόι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.