Στο «φως» της δημοσιότητας, ήρθε ένα βίντεο που προκάλεσε ανατριχίλα σε δικαστήριο των ΗΠΑ που εκδικάζει την υπόθεση του θανάτου του 4χρονου Μπέντζαμιν Κερβέρα από ασιτία, καθώς δείχνει το μικρό αγόρι να εκλιπαρεί τον πατέρα του για ένα κομμάτι ψωμί.

«Μπαμπά, μπαμπά, μπορώ να έχω ένα κομμάτι ψωμί;» ακούγεται να λέει ο 4χρονος έχοντας τα χέρια του μπροστά στο στήθος του, σε ένα βίντεο το οποίο, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν να αφήσει την τελευταία του πνοή, στις 17 Αυγούστου 2021.

">

Όπως μετέδωσε το κανάλι KSAT, ο 4χρονος παρακαλούσε τον πατέρα του για ψωμί, νερό ή γάλα πριν να του πει «θέλω λίγο ψωμί».

Το συγκλονιστικό βίντεο καθώς και άλλα περίπου 30 που παρουσιάστηκαν στη δίκη, προήλθαν από το κινητό της μητριάς του και από κάμερες ασφαλείας.

Σε κάποια από αυτά φαίνεται το μικρό αγόρι να ψάχνει μέσα στη νύχτα σε ντουλάπια και το ψυγείο για τροφή ενώ σε άλλο βίντεο ο 4χρονος είναι εμφανώς χτυπημένος.

Σε φωτογραφίες που κατέθεσε ιατροδικαστής είπε ότι τα τραύματα στο κορμί του αγοριού δεν προήλθαν από τις προσπάθειες του πατέρα του να του κάνει ανάνηψη.