H 14χρονη Κάρλι Γκρεγκ, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή, καθώς πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα της στο σπίτι τους στο Μισισιπι και αμέσως μετά έστειλε μήνυμα με το κινητό της μητέρας της στον πατριό της.

Η ποινή που της επιβλήθηκε αφορά, επίσης, και στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πατριού της, τον οποίο πυροβόλησε στον ώμο, όταν εκείνος επέστρεψε σπίτι.

Η Κάρλι Γκρεγκ εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστών, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 40χρονης καθηγήτριας μαθηματικών, Άσλεϊ Σμάιλι και την απόπειρα δολοφονίας του Χιθ Σμάιλι, τους οποίους πυροβόλησε με ένα μάγκνουμ 357, στις 19 Μαρτίου. Η μητέρα της ήταν καθηγήτρια μαθηματικών σε τοπικό λύκειο.

">

Όπως αναφέρει ο Independent, η 14χρονη (τότε) Κάρλι πυροβόλησε τη μητέρα της, επειδή η 40χρονη ανακάλυψε την «μυστική» σχέση της κόρης της με τα ναρκωτικά. Αναλυτικότερα, η Κάρλι Γκρεγκ, όπως παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, είχε στην κατοχή της διάφορα καρτοτηλέφωνα και κρυμμένα στυλό ατμίσματος που περιείχαν μαριχουάνα.

Ωστόσο, στη δίκη της σκιαγραφήθηκαν και ορισμένα ακόμα προβλήματα που αντιμετώπιζε η 14χρονη με την ψυχική της υγεία, η οποία είχε πιαστεί πολλές φορές να αντιγράφει στο σχολείο και αυτοτραυματιζόταν συχνά.

Όσο για την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον πατριό της, η 14χρονη τον παρέσυρε σπίτι, στέλνοντάς του μήνυμα από το κινητό της μητέρας της, το οποίο έλεγε: «Πότε θα γυρίσεις σπίτι γλυκιέ μου;». Έπειτα πυροβόλησε τον Χιθ Σμάιλι στον ώμο και προσπάθησε να δραπετεύσει, ωστόσο συνελήφθη λίγο αργότερα.

Η ομάδα υπεράσπισης της έφηβης υποστήριξε ότι αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα ψυχικής υγείας και ότι ενώ βρισκόταν σε «κατάσταση ψύχωσης σε ένα επεισόδιο τεράστιου στρες, κατά το οποίο έχασε τον εαυτό της».

Στο δικαστήριο παίχτηκε και ένα βίντεο που φαινόταν να δείχνει την έφηβη να κρύβει κάτι πίσω από την πλάτη της λίγες στιγμές πριν πάει σε μια πίσω κρεβατοκάμαρα, όπου ακούστηκαν οι ήχοι τριών πυροβολισμών και οι κραυγές της μητέρας της.