Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στις προσπάθειες της Βρετανίας και της Γαλλίας να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν μέσω ψηφίσματος στο συμβούλιο των κρατών-μελών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιέζει τους Ευρωπαίους συμμάχους να αποσύρουν τα σχέδια κυρώσεων του Ιράν για την πρόοδο του πυρηνικού του προγράμματος, παρά την επέκταση του αποθέματος σχεδόν οπλικού σχάσιμου υλικού σε επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με διπλωμάτες που συμμετέχουν στις συζητήσεις.

Οι ΗΠΑ ασκούν πίεση σε πολλές χώρες να απέχουν από την ψηφοφορία για τις κυρώσεις, όσο Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνούνται τέτοιες ενέργειες.

Η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το απόθεμα του Ιράν σε 60% εμπλουτισμένο ουράνιο αυξήθηκε κατά 20,6 κιλά, φτάνοντας τα 142,1 κιλά στις 11 Μαΐου, το υψηλότερο επίπεδο μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, το Ιράν θα έχει σύντομα αρκετό εμπλουτισμένο ουράνιο για τρεις πυρηνικές κεφαλές και το υλικό αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε οπλικού βαθμού εμπλουτισμένο ουράνιο μέσα σε λίγες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκφράζουν φόβους ότι το Ιράν θα μπορούσε να γίνει πιο ασταθές καθώς προχωρά προς εκλογές για νέο ηγέτη μετά το θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί.