Με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών βρίσκεται αντιμέτωπος ο 58χρονος Ράιαν Ουέσλι Ρουθ, ο οποίος αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη λέσχη γκολφ που διατηρεί, στο Μαρ α Λάγκο στη Φλόριντα.

Ο δράστης το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) εμφανίστηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Φλόριντα, όπου κατά τη διάρκεια της ακρόασης, που κράτησε σχεδόν οκτώ λεπτά, οι εισαγγελείς του απήγγειλαν δύο κατηγορίες: κατοχή πυροβόλου όπλου από καταδικασμένο κακοποιό και κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό.

">

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο 58χρονος Ρουθ μπορεί να αντιμετωπίσει συνολική ποινή φυλάκισης 20 ετών – έως και 15 έτη εάν καταδικαστεί για την πρώτη κατηγορία και πιθανή ποινή πέντε ετών για τη δεύτερη κατηγορία.

Η ακρόαση για την καταβολή εγγύησης έχει οριστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου και η ακρόαση για πιθανές πρόσθετες – και πιο σοβαρές – κατηγορίες έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακρόασης, ο Ρουθ έδωσε συνηθισμένες πληροφορίες στους δικαστικούς λειτουργούς σχετικά με την εργασιακή του κατάσταση και το εισόδημά του.