ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για στρατιωτική βοήθεια 60 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αϊτή

Η ενέργεια αυτή φαίνεται να είναι μια σαφής προσπάθεια για την αποφυγή αντιδράσεων από τους Ρεπουμπλικανούς

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για στρατιωτική βοήθεια 60 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αϊτή

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την Αϊτή να αντιμετωπίσει τις βίαιες συμμορίες που προκαλούν χάος στη χώρα, σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε το POLITICO.

Το πακέτο αυτό, το οποίο είναι το δεύτερο που εγκρίνεται από τις ΗΠΑ για την κρίση στην Αϊτή φέτος, περιλαμβάνει κυρίως φορητά όπλα και ορισμένα τεθωρακισμένα οχήματα, με την ειδοποίηση να αναφέρει την αποστολή τουλάχιστον 80 Humvee, 35 οχήματα πεζικού MaxxPro, τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή, εξοπλισμό ελέγχου ταραχών, πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και drones παρακολούθησης.

Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την Εθνική Αστυνομία της Αϊτής και τα κράτη που συμμετέχουν στην πολυεθνική αποστολή ασφαλείας, όπως η Κένυα, η Τζαμάικα και οι Μπαχάμες, σύμφωνα με το μνημόνιο δικαιοδοσίας.

Το πρόσφατο πακέτο αυξάνει τη συνολική συνεισφορά των ΗΠΑ για την κρίση στην Αϊτή σε 70 εκατομμύρια δολάρια, μετά την έγκριση ενός πακέτου 10 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα φέτος. Το ανώτατο όριο για αυτή την αρχή είναι 75 εκατομμύρια δολάρια και λήγει στο τέλος του οικονομικού έτους.

Εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Υπουργείου Άμυνας και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δεν έχουν ακόμη απαντήσει στα αιτήματα για σχολιασμό.

Προηγουμένως, το POLITICO ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την εξουσιοδότηση απόσυρσης για να επιταχύνει την αποστολή 60 εκατομμυρίων δολαρίων σε όπλα, πυρομαχικά και άλλο εξοπλισμό σε χώρες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή στην Αϊτή.

Αυτή η κίνηση φαίνεται να είναι μια προσπάθεια παράκαμψης των εποπτικών προσπαθειών των Ρεπουμπλικανών, αντανακλώντας την αυξημένη πίεση στη διοίκηση. 

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.