ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: «Συνετρίβη στην Υεμένη drone τύπου MQ-9 Reaper» (φώτο-βίντεο)

Οι Χούθι διαβεβαίωσαν πως κατέρριψαν τουλάχιστον τρία

ΗΠΑ: «Συνετρίβη στην Υεμένη drone τύπου MQ-9 Reaper» (φώτο-βίντεο)

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα συνετρίβη στην Υεμένη ένα drone τύπου MQ-9 Reaper.

Να σημειωθεί πώς από την πλευρά τους οι Χούθι διαβεβαίωσαν πως κατέρριψαν τουλάχιστον τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα την τελευταία εβδομάδα.

«Διενεργείται έρευνα» για το ζήτημα, είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο υποπτέραρχος Πατ Ράιντερ, σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως δεν έχει άλλες λεπτομέρειες να δημοσιοποιήσει επί του παρόντος.

Ο ισχυρισμός των Χούθι, κινήματος υποστηριζόμενου από το Ιράν, πως κατέρριψαν τρία δείγματα του τύπου την περασμένη εβδομάδα, είναι «ανακριβής» και ο αριθμός που έδωσαν είναι «πολύ υψηλός», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Πρόκειται για την τρίτη επιβεβαιωμένη περίπτωση που MQ-9, αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για εναέρια επιτήρηση, αλλά και για επιθέσεις, συντρίβεται κοντά στην Υεμένη ή εντός της χώρας από τον Νοέμβριο του 2023.

Οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, άρχισαν να εξαπολύουν εκείνο τον μήνα επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, στοχοποιώντας εμπορικά πλοία κατ’ αυτούς συνδεόμενα με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία, διαβεβαιώνοντας πως δρουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιθέσεις τους έχουν μετατραπεί σε μείζον εμπόδιο για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή αυτή ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο· ώθησαν την Ουάσιγκτον να συγκροτήσει ναυτικό συνασπισμό και να εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον θέσεων και οπλικών συστημάτων των ανταρτών στην Υεμένη και γύρω από αυτήν, σε ορισμένες περιπτώσεις μαζί με τη Βρετανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.