ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: Ζημιές στο στρατιωτικό πετρελαιοφόρο USNS Big Horn στα ανοιχτά του Ομάν

Αγωνία για τον ανεφοδιασμό της ομάδας κρούσης USS Abraham Lincoln

ΗΠΑ: Ζημιές στο στρατιωτικό πετρελαιοφόρο USNS Big Horn στα ανοιχτά του Ομάν

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα βοηθητικό πετρελαιοφόρο πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ, το USNS Big Horn, που επιχειρούσε στη Μέση Ανατολή, υπέστη ζημιές και θα αγκυροβολήσει στο πλησιέστερο λιμάνι στην περιοχή. 

Δεν είναι γνωστό πως προκλήθηκαν οι ζημιές στο USNS Big Horn, ενώ φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν να έχει πλημμυρίσει κάποιο υπόγειο τμήμα του πλοίου.

Το συγκεκριμένο βοηθητικό πλοίο είναι το μοναδικό που μεταφέρει καύσιμα για να ανεφοδιάζει τα πλοία του US Navy που έχουν αναπτυχθεί στην Μέση Ανατολή, εν μέσω της αύξησης των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χεζμπολάχ.

Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες, το USNS Big Horn είχε ανεφοδιάσει με καύσιμα την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln, η οποία έχει αναπτυχθεί στην Μέση Ανατολή, και παρέμεινε στην περιοχή.

Αξιωματούχος του Ναυτικού των ΗΠΑ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Times of Israel, δήλωσε ότι η ζημιά σημειώθηκε στη Μέση Ανατολή, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή τοποθεσία, πιθανότατα στα ανοικτά του Ομάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του Big Horn είναι ασφαλές και δεν υπάρχει κανένα σημάδι διαρροής πετρελαίου. Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το πλοίο ρυμουλκείται στο πλησιέστερο λιμάνι από ιδιωτικά σκάφη.

Αγωνία για τον ανεφοδιασμό της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τo Big Horn είναι το μοναδικό πλοίο ανεφοδιασμού του US Navy στην περιοχή, εγείροντας ανησυχίες για τον ανεφοδιασμό της ομάδας κρούσης του USS Abraham Lincoln που αναπτύχθηκε στην περιοχή για να προστατεύσει τα αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη Μέση Ανατολή.

Αν και το USS Abraham Lincoln τροφοδοτείται από πυρηνικό αντιδραστήρα, η ομάδα κρούσης του διαθέτει σκάφη που τροφοδοτούνται από καύσιμα που πρέπει να ανεφοδιαστούν στη θάλασσα. Τα αεροσκάφη στο αεροπλανοφόρο χρειάζονται επίσης καύσιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πιθανότερη επιλογή είναι να σταλεί κάποιο ιδιωτικό πετρελαιοφόρο για να ανεφοδιάζει τα αμερικανικά πλοία. Ωστόσο, τα ιδιωτικά πλοία δεν μπορούν να αναπτύξουν την ίδια ταχύτητα με το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, αναγκάζοντας τα πλοία της ομάδας κρούσης να μειώσουν ταχύτητα, καθιστώντας τα πιο αργούς και εύκολους στόχους για πιθανές επιθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.