Προειδοποίηση εξέδωσε η ιρανική κυβέρνηση κατά της Σαουδικής Αραβίας όσο και του Κουβέιτ προειδοποιώντας τις δύο αυτές χώρες να μην ανοίξουν τους εναέριους χώρους τους για ισραηλινά ή αμερικανικά αεροσκάφη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης: «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα θεωρήσει απαράδεκτη οποιαδήποτε συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας και του Κουβέιτ με ΗΠΑ και Ισραήλ επιτρέποντας ισραηλινά ή αμερικανικά αεροσκάφη να πετάξουν εντός του εναέριου χώρου τους».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μια στιγμή όπου οι περισσότεροι αναμένουν την απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ.

Κατά πάσα πιθανότητα η ισραηλινή επίθεση δεν θα έχει ως στόχο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παρ΄όλα αυτά θα είναι κατά πολύ ισχυρότερη από εκείνη της 19ης Απριλίου όπου η επίθεση είχε επικεντρωθεί σε μερικούς στρατιωτικούς στόχους μόνο.

Το γεγονός ότι το Ιράν εξέδωσε ανακοίνωση-προειδοποίηση σε Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ δείχνει ότι η ισραηλινή επίθεση είναι κοντά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!